Формально-логічний підхід до побудови систем аналізу знань в різних предметних областях - Палагін, О.В.; Кривий, С.Л.; Бібіков, Д.C.; Величко, В.Ю.; Марков, К.; Іванова, К.; Мітов, І. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Запропоновано формальну постановку задачі добування знань з природномовних об'єктів. Для маніпуляції, аналізу та
трансформації текстів введено поняття алгебраїчної системи спискових структур. Для представлення та зберігання семантичних
мереж запропоновано використовувати реалізацію багатовимірного методу доступу в інструментальному комплексі ArM32. We proposed a formal statement of the problem of knowledge extraction from natural language objects. For manipulation, analysis and
transformation of texts the notion of an algebraic system of list structures is introduced. For presentation and storage of semantic networks it
is offered to use realization of multidimensional access method in an instrumental system ArM32.