Кремнеземні носії для контрольованого вивільнення активної речовини - Козакевич, Р.Б.; Больбух, Ю.М.; Тьортих, В.А. (Поверхность, 2008)
Проведено іммобілізацію диклофенаку натрію шляхом адсорбції та імпрегнації із спиртового розчину на вихідних та хімічно модифікованих кремнеземах. Показано, що хімічна модифікація поверхні кремнезему впливає на швидкість вивільнення активної речовини. Наявність у поверхневому шарі кремнезему метилсилільних груп забезпечує істотне зменшення швидкості вивільнення диклофенаку натрію з кремнеземної матриці у дистильовану воду і буферний розчин. Immobilization of sodium diclofenac via adsorption and impregnation from alcohol solution on unmodified and modified silicas was carried out. Influence of chemical modification of silica surface on active substance release rate was shown. Presence of methylsilyl groups in silica surface layer significantly decrease the rate of sodium diclofenac from release silica matrix into water or buffer solution.