Особенности выбора наибольшего рабочего напряжения ограничителей перенапряжений для защиты изоляции электрооборудования в сетях 6-35 кВ - Шумилов, Ю.Н. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
У статті показано, що вибір нелінійного обмежувача перенапруг (ОПН) в мережах 6 … 35 кВ з найбільшою тривало допустимою робочою напругою, яка на 10 % перевищує найбільшу робочу напругу мережі, забезпечить ОПН від перегріву і подальшого пробою при ненормованому часі існування однофазних дугових замикань. The paper shows that, in 6 … 35 kV mains, application of a
non-linear surge arrester (SA) with the maximum continuous
admissible operating voltage which is 10% higher than the
mains’ maximum operating voltage results in the SA protection
from overheating and subsequent breakdown at nonnormable
lifetime of single-phase arc faults.