Всемирное тяготение и магнетизм планет - Савич, Э.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Ядра планет сонячної системи і Сонця є, розплавлені температурою понад мільйони градусів, намагнічені тіла з полем напруженості S’ і, як однойменно заряджені тіла, взаємодіють між собою силами відштовхування, що в механізмі дії гравітаційних сил тяжіння розглядаються, як сили рівнодії, утримуючі планети на орбітах, при інерційному русі планет навколо Сонця. The cores of the Solar System planets and the Sun are magnetized bodies, with the field of S-intensity, molten by the temperature of over million degrees. As similarly charged bodies, they
interact with each other via repulsive forces that are considered,
in the mechanism of gravitational attraction action, as resultant
forces retaining the planets on the orbits at their inertial motion
about the Sun