Рекурсивні запити в SQL-подібних мовах: приклади, змістова і формальна семантика - Буй, Д.Б.; Поляков, С.А. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглянутий метод моделювання ієрархічних структур даних у вигляді списків суміжності. Наведені приклади таких списків та їх типи. Розглянуті методи побудови навігаційних запитів до ієрархічних структур даних, у тому числі за допомогою загальних табличних виразів у їх рекурсивній формі. Наведені приклади таких запитів. Задана формальна семантика рекурсивних загальних табличних виразів CTE. The paper describes a method for showing hierarchies in relation databases uses an adjacency list model. The paper introduces the adjacency lists sorts and their samples. Simple navigations queries are described as well as common table expression in their recursive format. Samples of the recursive queries are shown. The paper defines formal semantic of the recursive common table expression.