Франкова теорія рецепції художнього твору і деякі проблеми рецептивної естетики - Гнатюк, М. (Слово і Час, 2013)
У статті автор аналізує теоретичні праці І. Франка, в яких простежуються підходи українського
вченого до питання сприймання літературного твору читачем. Автор доводить, що позиції
І. Франка корелюються з основними положеннями констанської та американської шкіл
рецептивної естетики. The author analyzes Ivan Franko’s theoretical papers which serve the basis for studying his
approaches to the reader’s reception of literary texts. The author also argues that Ivan Franko’s views
correlate with the basic postulates of the Constance and the American Schools of receptive aesthetics. В статье автор анализирует теоретические работы И. Франко,
в которых исследуются подходы украинского ученого к вопросам
восприятия читателем литературного произведения. Автор
показывает, что позиции И. Франко предшествовали основным
положениям констанской и американской школ рецептивной
эстетики.