"Спогади і роздуми на фінішній прямій" Івана Дзюби в контексті автобіографічно-мемуарного дискурсу українських шістдесятників - Касян, Л. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто мемуарно-автобіографічний твір ученого і громадського діяча Івана
Михайловича Дзюби “Спогади і роздуми на фінішній прямій”. Окреслено художньо-естетичні
особливості та визначено жанрово-стильові параметри твору. The article deals with the autobiographical work “Memories and Reflections on Home Stretch”
written by a Ukrainian scholar and public figure Ivan Dziuba. The author singles out the main aesthetic
parameters of the text, as well as the most important features of its genre and style. В статье рассматривается мемуарно-автобиографическое
произведение ученого и общественного деятеля Ивана
Михайловича Дзюбы “Воспоминания и размышления на
финишной прямой”. Определены жанрово-стилевые параметры,
проанализированы художественно-эстетические особенности
произведения.