Україноцентричність героїв Михайла Слабошпицького як основа самореалізації - Черниш, А. (Слово і Час, 2013)
У статті на матеріалі художньо-документальних книжок М. Слабошпицького “Українець,
який відмовився бути бідним (Петро Яцик)”, “Українські меценати”, “Не загублена українська
людина (55 портретів з української діаспори)”, “25 поетів української діаспори” досліджено риси
україноцентричності героїв та виявлено особливості формування українодискурсу в інокультурі. The paper focuses on the features of Ukrainian identity of the characters found in Mykhaylo
Slaboshpytsky’s fiction and non-fiction (“A Ukrainian that Refused to Be Poor (Petro Yatsyk)”, “Ukrainian
Patrons”, “Unlost Ukrainians (55 Portraits of Ukrainian Émigrés)”, “25 Ukrainian Émigré Poets”) and
defines the framework of Ukrainian discourse in non-Ukrainian cultures. В статье на материале художественно-документальных
книг М. Слабошпицкого “Украинец, отказавшийся быть бедным
(Петро Яцык)”, “Украинские меценаты”, “Не потерявшиеся
люди украинской диаспоры”, “25 поэтов украинской диаспоры”
исследовано проявления украиноцентричности героев и
прослежено особенности формирования украинского дискурса в
инокультуре.