Парадигма сучасної літератури та літературознавства: світовий контекст - Наєнко, М. (Слово і Час, 2013)
Автор оглянув деякі факти інтеграції української літератури та наукової думки про неї в
зарубіжному літературному просторі. Огляд зроблено в історичній ретроспекції, а також з
урахуванням найновіших відомостей про переклади українських художніх творів іноземними
мовами, публікацій українських літературознавчих досліджень у зарубіжних країнах та
рецензування їх в іншомовній періодиці. The author examines individual facts which testify to the integration of Ukrainian literature and literary
criticism into the global literary framework. The author gives a sort of historical review and provides the
most up-to-date information on the translations of Ukrainian fiction into foreign languages, the publications
of Ukrainian literary researches abroad, and on their reviews in foreign-language periodicals. Автор предложил обзор некоторых явлений интеграции
украинской литературы и научного осмысления её в зарубежном
литературном пространстве. Обзор осуществлён в исторической
ретроспективе, с учётом новейших сведений о переводах
украинских художественных призведений на иностранные
языки, публикаций украинских литературоведческих изысканий в
зарубежье и рецензировании их в иноязычной периодике.