Метод автоматичного визначення кількості одночасно працюючих в групі електродвигунів - Волошко, А.В.; Бедерак, Я.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2016)
Целью исследований является разработка метода автоматического определения количества работающих электродвигателей высокого напряжения в группе однотипных на основе определения и анализа учетных данных электропотребления, полученных с приборов учета электроэнергии, установленных на присоединениях электродвигателей. Разработан алгоритм программы автоматического определения количества работающих электродвигателей в группе
однотипных. Полученные результаты могут быть использованы для внедрения автоматизированного ведения учета
пробега каждого электродвигателя, расчета параметров эквивалентного асинхронного (АД) или синхронного двигателя (СД), которые в свою очередь в дальнейшем могут применяться для оценки эффективности работы группы
одинаковых электродвигателей, проведение расчетов статической и динамической устойчивости системы электроснабжения промышленного предприятия, содержащей АД или СД. Метою досліджень є розробка методу автоматичного визначення кількості працюючих електродвигунів високої напруги в групі однотипних на основі визначення та аналізу облікових даних електроспоживання, які отримані з приладів обліку електроенергії, встановлених на приєднаннях електродвигунів. Розроблений алгоритм програми автоматичного визначення кількості працюючих електродвигунів в групі однотипних. Одержані результати можуть бути використані для впровадження автоматизованого ведення обліку пробігу кожного електродвигуна, розрахунку параметрів еквівалентного асинхронного (АД) або синхронного двигуна (СД), які в свою чергу в подальшому можуть застосовуватися для оцінки ефективності роботи групи однакових електродвигунів, проведення розрахунків статичної та динамічної стійкості електропостачальної системи промислового підприємства, що містить АД або СД Purpose. Propose a method of automatic determination of the
number of operating high voltage electric motors in the group of
the same type based on the determination and analysis of the
account data of power consumption, obtained from of electric
power meters installed at the connection of motors. Results. The
algorithm of the automatic determination program for the number of working in the same group of electric motors, which is
based on the determination of the motor power minimum value
at which it is considered on, was developed. Originality. For the
first time a method of automatic determination of the number of
working of the same type high-voltage motors group was proposed. Practical value. Obtained results may be used for the
introduction of an automated accounting run of each motor,
calculating the parameters of the equivalent induction motor or
a synchronous motor