Реверсивные тиристорные преобразователи бесконтактных синхронных компенсаторов - Галиновский, А.М.; Дубчак, Е.М.; Ленская, Е.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Приведений аналіз роботи моделей трифазно-однофазних обертових реверсивних тиристорних перетворювачів безконтактних синхронних компенсаторів у системі схемотехнічного моделювання. Показано, що при комбінованому способі управління зустрічно включеними тиристорами можливі короткі замикання якірних обмоток збудників як при упереджуючому, так і при відстаючому куті управління тиристорами. Це необхідно враховувати при розробці систем збудження безконтактних компенсаторів. Behavior of models of three-phase-to-single-phase rotary reversible thyristor converters of brushless synchronous compensators in a circuit simulation system is analyzed. It is shown that combined control mode of opposite-connected thyristors may result in the exciter armature winding short circuits both at the thyristor feed-forward and lagging current delay angles. It must be taken into consideration when developing brushless compensator excitation systems.