Сопоставление преобразовательных систем высоковольтного частотно-регулируемого электропривода переменного тока - Жемеров, Г.Г.; Ильина, О.В.; Крылов, Д.С.; Тугай, Д.В.; Титаренко, И.Г.; Бару, А.Ю.; Шинднес, Ю.Л. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Розроблено Matlab-молелі двох перетворювальних систем електроприводу змінного струму номінальною потужністю 8 MW: одна на основі автономного інвертора струму з відтинаючими діодами, інша – на основі багаторівневого каскадного інвертора напруги. За допомогою віртуального моделювання зіставлені якісні характеристики цих систем. Matlab-models of two converter systems of an 8 MW AC drive
are developed, one based on a self-contained current inverter
with cut-off diodes, the other based on a multilevel cascade
voltage inverter. By applying virtual simulation, qualitative
characteristics of these systems are compared.