Метод экспериментального определения магнитного момента на основе пространственного гармонического анализа сигнатур магнитной индукции - Гетьман, А.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Розглядаються теоретичні аспекти способу експериментального визначення залишкового та індуктивного магнітних моментів технічного об’єкта. В якості початкових даних використано сигнатури магнітної індукції технічного об’єкта, які отримані при його лінійному переміщені поблизу пари трьохкомпонентних давачів. Пропонується спосіб інтегрування магнітних сигнатур, заснований на просторовому гармонічному аналізу магнітного поля, представленого двадцяти чотирма мультипольними коефіцієнтами. Theoretical aspects of an experimental determination method for
residual and inductive magnetic moments of a technical object
are considered. As input data, the technical object magnetic
induction signatures obtained under its linear movement near a
pair of three-component sensors are used. A magnetic signature
integration technique based on spatial harmonic analysis of the
magnetic field represented by twenty-four multipole coefficients
is introduced.