Активное экранирование магнитного поля вблизи генераторных токопроводов электростанций - Кузнецов, Б.И.; Никитина, Т.Б.; Бовдуй, И.В.; Волошко, А.В.; Виниченко, Е.В.; Котляров, Д.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Розроблена методика експериментального дослідження макета системи активного екранування спотворень магнітного поля промислової частоти поблизу генераторних струмопроводів електростанцій за допомогою керованих джерел магнітного поля. Приведені результати експериментальних досліджень макета системи активного екранування із різними алгоритмами керування. An experimental study technique for a prototyping system of active screening of power-frequency magnetic field distortions near power station generator buses via controllable magnetic field sources is presented. Results of experimental research on a prototyping active screening system with different control algorithms are given.