Production of the short-lived radionuclides for positron-emission tomography: cyclotron or linear electron accelerator - Zadvorny, A.S.; Bochek, G.L. (Вопросы атомной науки и техники, 2018)
Analysis of the methods of the short-lived positron emitting radionuclides production on linear electron accelerators for positron-emission tomography (PET) was performed. Methods of extraction of short-lived isotopes from the
irradiated samples are considered. It is shown that specific activity of radionuclides produced on linear electron accelerators is sufficient for the gamma-camera and PET diagnostic. Проведено аналіз методів напрацювання недовгоживучих радіонуклідів на лінійних прискорювачах електронів для позитронної емісійної томографії. Розглянуто методи здобування недовгоживучих ізотопів із
опромінених зразків. Показано, що питома активність радіонуклідів, одержаних на лінійних прискорювачах
електронів, може бути достатньою для діагностики на гамма-камерах та для позитронної емісійної томографії. Проведен анализ методов наработки короткоживущих радионуклидов на линейных ускорителях электронов для позитронной эмиссионной томографии. Рассмотрены методы извлечения короткоживущих изотопов из облученных образцов. Показано, что удельная активность радионуклидов, полученных на линейных ускорителях электронов, может быть достаточной для диагностики на гамма-камерах и для позитронной эмиссионной томографии.