Design of a gas cell for laser wakefield acceleration of electrons - Golovanov, A.A.; Lebedev, V.S.; Kostyukov, I.Yu. (Вопросы атомной науки и техники, 2018)
Laser-wakefield acceleration of electrons in a gas cell is considered. The OpenFOAM package is used to study
the influence of the parameters of the cell on the density profile. Particle-in-cell simulations of laser wakefield
aсceleration are performed for a 150 TW laser pulse, accelerated electrons with energies above 1 GeV are observed.
A two-stage gas cell is investigated. Розглянуто лазерно-плазмове прискорення електронів у газовій комірці. За допомогою пакета OpenFOAM досліджено вплив параметрів середовища на профіль густини. Проведено моделювання методом
«частинок у комірці» лазерно-плазмового прискорення для лазерного імпульсу потужністю 150 ТВт, при
цьому спостерігалися прискорені електрони з енергією більше 1 ГеВ. Досліджена двостадійна газова комірка. Рассмотрено лазерно-плазменное ускорение электронов в газовой ячейке. При помощи пакета OpenFOAM исследовано влияние параметров ячейки на профиль плотности. Проведено моделирование методом
«частиц в ячейках» лазерно-плазменного ускорения для лазерного импульса мощностью 150 ТВт, при этом
наблюдались ускоренные электроны с энергией более 1 ГэВ. Исследована двухстадийная газовая ячейка.