Тhe possibility of acceleration of ions by a electron beam which generated by a magnetron gun when transition to plasma mode - Cherenshchykov, S.A. (Вопросы атомной науки и техники, 2018)
When the magnetron gun is switched to high-current plasma mode, a singularity of the current pulse on the collector
is observed. This singularity is that the current is opposite to the voltage. An acceleration of ions by the electron beam is
known. Therefore, the assumption is made that the detected singularity corresponds to the accelerated ions. При переході магнетронної гармати до потужнострумового плазмового режиму виявлена особливість імпульсу струму на колекторі. Ця особливість полягає в тому, що струм є протилежним напрузі. Відомо прискорення іонів у напрямку електронного пучка. Тому зроблено припущення, що виявлена особливість відповідає прискореним іонам. При переході магнетронної гармати до потужнострумового плазмового режиму виявлена особливість імпульсу струму на колекторі. Ця особливість полягає в тому, що струм є протилежним напрузі. Відомо прискорення іонів у напрямку електронного пучка. Тому зроблено припущення, що виявлена особливість відповідає прискореним іонам.