Investigation of multibunch wakefield excitation in dielectric compound-resonator - Berezina, G.P.; Galaydych, K.V.; Krivonosov, G.A.; Linnik, A.F.; Omelaenko, O.L.; Onishchenko, I.N.; Pristupa, V.I.; Sotnikov, G.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2018)
Theoretical and experimental studies of the wakefield excitation in a dielectric compound-resonator by the train
of electron bunches injected from the "Almaz-2M" accelerator are presented. The compound-resonator is a metal
waveguide of circular cross section into which a dielectric plug is inserted. The plug fills a part of the length of the
resonator. The dependence of the wakefield measured at the end of the resonator on the length of its vacuum part is
studied theoretically and experimentally, and the experimental dependences are compared with theoretical calculations. Представлено теоретичні і експериментальні дослідження збудження кільватерних полів у діелектричному компаундрезонаторі послідовністю електронних згустків, інжектуючих з прискорювача «Алмаз-2М». Компаунд-резонатор являє
собою металевий хвилевід круглого перетину, в який вставлена діелектрична втулка. Втулка заповнює частину довжини
резонатора. Теоретично і експериментально досліджена залежність кільватерного поля, вимірюваного на кінці резонатора, від довжини його вакуумної частини і наводиться порівняння експериментальних залежностей з теоретичними розрахунками. Представлены теоретические и экспериментальные исследования возбуждения кильватерных полей в диэлектрическом
компаунд-резонаторе последовательностью электронных сгустков, инжектируемых из ускорителя «Алмаз-2М». Компаундрезонатор представляет собой металлический волновод круглого сечения, в который вставлена диэлектрическая втулка.
Втулка заполняет часть длины резонатора. Теоретически и экспериментально исследована зависимость кильватерного
поля, измеряемого на конце резонатора, от длины его вакуумной части и приводится сравнение экспериментальных зависимостей с теоретическими расчетами.