Оn possibility of external magnetic field application for electrical insulation of electrodes - Shulika, O.N. (Вопросы атомной науки и техники, 2018)
To investigate the influence of spatially-nonuniform external magnetic field on electrical strength of interelectrode gaps, PIC-simulation of DC breakdown has been performed. Preliminary results have shown breakdown delay due to applied external magnetic field of 0.6 T and higher in reference electrode geometry. Для дослідження впливу просторово-неоднорідного зовнішнього магнітного поля на електричну міцність міжелектродних проміжків проведено PIC-моделювання розвитку пробою при постійній напрузі. Отримані попередні результати вказують на затримку розвитку пробою при магнітному полі, більшим 0,6 Тл, у геометрії електродів, що розглядається Для исследования влияния пространственно-неоднородного внешнего магнитного поля на электрическую прочность зазоров проведено PIC-моделирование развития пробоя при постоянном напряжении. Полученные предварительные результаты показывают задержку пробоя при магнитном поле, большем 0,6 Тл, в рассматриваемой геометрии электродов.