Тhe bunch formation and transport system to the target of the helium ions linac - Dyachenko, A.F.; Anokhin, R.A.; Dubniuk, S.N.; Коbets, А.P.; Kravchenko, A.I.; Manuilenko, O.V; Reshetnikov, V.M.; Soshenkо, V.A.; Tishkin, S.S.; Zajtsev, B.V.; Zhuravlоv, O.V.; Zhuravlоv, V.G. (Вопросы атомной науки и техники, 2018)
Ways of the bunch current and density increase at the target on the helium ions linear accelerator NSC “KhIPT” with output energy 4 MeV are considered. Possibility of its transportation with the minimum losses to target complex intended for carrying out of radiating researches is studied. Results of the researches spent on electromagnetic quadrupole lenses of a triplet are presented. Experiments with injected (120 кэВ) and accelerated (4 MeV) bunch of helium ions by means of bunch formation and transport system to a target are made. Розглянуто способи збільшення на мішені струму та щільності пучка, прискореного до 4 МеВ на лінійному прискорювачі іонів гелію ННЦ ХФТІ. Вивчена можливість його транспортування з мінімальними втратами до мішенного комплексу, призначеному для проведення радіаційних досліджень. Подані результати досліджень, що проведені на електромагнітних квадрупольних лінзах триплету. Проведено експерименти з інжектуючим (120 кеВ) і прискореним (4 МеВ) пучками іонів гелію за допомогою системи формування та транспортування пучка до мішені. Рассмотрены способы увеличения на мишени тока и плотности пучка, ускоренного до 4 МэВ на линейном ускорителе ионов гелия ННЦ ХФТИ. Изучена возможность его транспортировки с минимальными потерями к мишенному комплексу, предназначенному для проведения радиационных исследований. Представлены результаты исследований, проведенных на электромагнитных квадрупольных линзах триплета. Проведены эксперименты с инжектируемым (120 кэВ) и ускоренным (4 МэВ) пучками ионов гелия с помощью системы формирования и транспортировки пучка к мишени.