Вплив оксиду заліза (III) на ступінь стабілізації Y-ZrO₂ - Кравчик, К.В.; Пашкова, О.В.; В’юнов, О.І.; Білоус, А.Г. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Методом рентгенофазового аналізу та мессбауерівської спектроскопії досліджено вплив оксиду заліза на
ступінь стабілізації оксиду цирконію, стабілізованого ітрієм (Y-ZrO₂). Показано, що оксид заліза є стабілізатором кубічної кристалічної структури Y-ZrO₂. Методом рентгенофазового анализа и
мессбауэровской спектроскопии исследовано влияние оксида железа на степень стабилизации оксида циркония,
стабилизированного иттрием (Y-ZrO₂). Показано, что
оксид железа является стабилизатором кубической кристаллической структуры Y-ZrO₂. The effect of iron oxide on the stabilization
degree of yttrium-stabilized zirconium dioxide
(Y-ZrO₂) has been investigated using X-ray powder diffraction
and Mossbauer spectroscopy. It has been shown
that iron oxide stabilizes cubic modification of crystal
structure of Y-ZrO₂.