Аn electric field sensor based on a short monopole antenna - Karelin, S.Y.; Magda, I.I.; Mukhin, V.S. (Вопросы атомной науки и техники, 2018)
Discussed in the paper is application of an E-field probe in the form of a short monopole antenna (a D-dot-like
configuration) for receiving short pulsed signals. Several numerical experiments have permitted suggesting recommendations as for implementing sensors with a uniform spectral response. Versions of the sensor configuration,
suitable for operation with short pulsed signals with complex spectrum in the range of 0.5 to 3 GHz are considered,
and results of probe calibrations presented. Розглядається застосування зонда E-поля у вигляді короткої несиметричної антени, відомого як D-dot зонд, для реєстрації випромінюваних імпульсних електромагнітних сигналів надкороткої тривалості. Чисельні експерименти дозволили запропонувати рекомендації, що стосуються геометричних особливостей датчика з рівномірним спектральним
відгуком. Розглянуто варіанти конфігурації датчика, що відповідають роботі з короткоімпульсними сигналами із складним спектром в області частот від 0,5 ... 3 ГГц, і представлені результати його калібрування. Рассматривается применение зонда E-поля в виде короткой несимметричной антенны, известного как D-dot зонд, для
регистрации излучаемых импульсных электромагнитных сигналов сверхкороткой длительности. Численные эксперименты позволили предложить рекомендации, касающиеся геометрических особенностей датчика с равномерным спектральным откликом. Рассмотрены варианты конфигурации датчика, соответствующие работе с короткоимпульсными
сигналами со сложным спектром в области частот от 0,5…3 ГГц, и представлены результаты его калибровки.