Модерний любовний роман в українській і японській літературах початку ХХ століття (Валер'ян Підмогильний і Дзюн'ітіро Танідзакі) - Бернадська, Н. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто основні етапи розвитку любовного роману, а також його специфічні риси у творах Валер’яна Підмогильного і Дзюн’ітіро Танідзакі. The article focuses on the main stages of romantic novel development and on its specific features in the works by V. Pidmohylny and Jun’ichirō Tanizaki. В статье рассматриваются основные этапы развития любовного романа, а также его специфические черты в произведениях Валериана Пидмогильного и Дзюнъитиро Танидзаки.