Міфологема Дунаю в українській літературі (на прикладі творів Володимира Каліки) - Астаф’єв, О. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто міфологему Дунаю в українських народних піснях, “Слові о полку Ігоревім”, творах Т. Шевченка, М. Коцюбинського, І. Драча, Б. Олійника. Проаналізовано міфологемну основу поеми В. Каліки “Перепливу Дунай”. The article deals with the mytheme of the Danube in Ukrainian folk songs, “The Tale of Igor’s Campaign”, as well as in the literary works by T. Shevchenko, M. Kotsiubynsky, I. Drach and B. Oliynyk. The author also considers the mythological foundations of V. Kalika’s poem “I’ll Swim Across the Danube”. В статье рассмотрена мифологема Дуная в украинских народных песнях, “Слове о полку Игореве”, произведениях Т. Шевченко, М. Коцюбинского, И. Драча, Б. Олейник а. Проанализирована мифологемная основа поэмы В.Калики “Переплыву Дунай”.