Авангардистський тип українського дольника (Дк3, Дк4): метрика й ритміка - Костенко, Н. (Слово і Час, 2013)
У статті розглядаються типологічні моделі українського 3-іктового та 4-іктового дольника, зокрема авангардистський тип дольника у творчості українських футуристів і пролетарських поетів. The article deals with the typological models of Ukrainian 3- and 4-accent verse, predominantly with the avant-gardist type of accentual verse in the works by Ukrainian futurist and proletarian poets. В статье рассматриваются типологические модели украинского 3-акцентного и 4-акцентного дольника, в частности авангардистский тип дольника в творчестве украинских футуристов и пролетарских поэтов.