Дослідження взаємодії триетиламіну з поверхнею кремнезему - Дудік, О.О. (Поверхность, 2013)
Досліджено процеси адсорбції-десорбції третинного аліфатичного аміну триетиламіну на поверхні високодисперсного кремнезему за допомогою методів ІЧ‑спектроскопії, термопрограмованої десорбційної мас-спектрометрії та термогравіметрії. Adsorption/desorption processes of tertiary amine such as triethylamine on high-dispersed silica surface have been investigated. The used methods are IR spectroscopy, temperature programmed desorption mass spectrometry and thermogravimetric analysis. Исследованы процессы адсорбции-десорбции третичного алифатического амина триэтиламина на поверхности высокодисперсного кремнезема методами ИК-спектроскопии, термопрограммированной десорбционной масс-спектрометрии и термогравиметрии.