Іммобілізація уреази на сферичних полісилоксанових носіях з біфункціональним поверхневим шаром - Погорілий, Р.П.; Мельник, І.В.; Зуб, Ю.Л. (Поверхность, 2013)
З використанням реакції гідролітичної співполіконденсації тетраетоксисилану, 3-амінопропілтриетоксисилану та метилтриетоксисилану синтезовано біфункціональні кремнеземні мікросфери. На поверхні одержаних носіїв шляхом адсорбції іммобілізовано уреазу. Крім того, з метою порівняння уреазу іммобілізовано також і методом включення під час перебігу реакції гідролітичної поліконденсації алкоксисиланів. Встановлено, що найвищий ступінь зв'язування (99%) та збереження активності (18%) спостерігається при іммобілізації уреази шляхом включення. The reaction of hydrolytic co-polycondensation of tetraethoxysilane, 3-aminopropyltriethoxysilane and methyltriethoxysilane was used to synthesize bifunctional silica microspheres. Urease was immobilized on the surface of the obtained carriers via adsorption. In order to compare, urease was also immobilized by inclusion during the reaction of hydrolytic polycondensation of alkoxysilanes. It was determined that the highest degree of binding (99%) and residual activity (18%) are observed when urease is immobilized by inclusion. С использованием реакции гидролитической поликонденсации (путем совместного гидролиза тетраэтоксисилана, 3-аминопропилтриэтоксисилана и метилтриэтоксисилана) синтезированы бифункциональные кремнеземные микросферы. На поверхности полученных носителей путем адсорбции иммобилизовано уреазу. Кроме того, с целью сравнения уреазу иммобилизовано также методом включения во время реакции гидролитической поликонденсации алкоксисиланов. Установлено, что высшая степень связывания (99%) и сохранение активности (18%) наблюдается при иммобилизации уреазы путем включения.