Закономірності електромагнітних процесів безконтактної системи збудження асинхронізованого генератора на базі каскадного трифазно-трифазного модулятора напруги за схемою в одну зірку - Василів, К.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2018)
Встановлено закономірності перебігу електромагнітних процесів, які відбуваються в безконтактній системі збудження асинхронізованого генератора на базі каскадного трифазно-трифазного модулятора напруги за схемою в одну
зірку на предмет можливості розширення діапазону двозонного ковзання генератора. Запропоновано спосіб корегування параметрів роторів машин модулятора і генератора, який дає змогу стабілізувати роботу комутатора для діапазону ковзання від мінус одиниці до плюс п’яти десятих із збереженням працездатності асинхронізованого генератора Установлено закономерности электромагнитных процессов, протекающих в бесконтактной системе возбуждения
асинхронизированного генератора на базе каскадного трехфазно-трехфазного модулятора напряжения по схеме в
одну звезду на предмет возможности расширения диапазона двухзонного скольжения генератора. Предложено способ
корректировки параметров роторов машин модулятора и генератора, позволяющий стабилизировать работу коммутатора для диапазона скольжения от минус единицы до плюс пяти десятых с сохранением работоспособности
асинхронизированного генератора. The regularities of electromagnetic processes occurring in a noncontact excitation system of an asynchronized generator based on a
cascade three-phase – three-phase voltage modulator in a singlestar circuit for the possibility of expanding the range of a two-zone
slip of a generator are established. A method for correcting the
parameters of the machines’ rotors of modulator and generator is
proposed which makes it possible to stabilize the operation of the
switch for the slip range from minus one to plus five tenths with
maintaining the performance of the asynchronized generator.