Електрофізіологічні властивості нейронів трійчастого ганглія в первинній культурі - Телька, М.В.; Рихальський, О.В.; Веселовський, М.С. (Нейрофизиология, 2013)
З використанням методики “петч-клемп” у конфігурації “ціла клітина” досліджено електрофізіологічні характеристики нейронів трійчастого ганглія в умовах первинної культури. Діаметр сом культивованих нейронів варіював від 12 до 50 мкм. Усі нейрони відповідно до виду електричної активності були поділені на три групи. Нейрони з діаметром сом більше 30 мкм у відповідь на тривалий деполяризуючий поштовх струму генерували поодинокі потенціали дії (ПД), тоді як у нейронах меншого розміру виникала тонічна активність (різні за виглядом серії ПД). Параметри ПД нейронів, що відносилися до кожної з груп, вірогідно розрізнялися.