Розробка методик визначення антиоксидантної активності препаратів на основі лікарських рослин - Ліпковська, Н.О.; Барвінченко, В.М.; Туров, В.В.; Картель, М.Т. (Поверхность, 2014)
Розроблена і оптимізована методика спектрофотометричного визначення сумарного вмісту природних поліфенолів-антиоксидантів за допомогою комплексу тетрабензо- [b,f,j,n][1,5,9,13]тетраазациклогексадецинкупрум(II) нітрату з використанням кавової кислоти та кверцетину як речовин-стандартів. За результатами апробації даної методики при аналізі дієтичної добавки бальзасил показана перспективність проведення оцінки якості та стандартизації препаратів на основі лікарської рослинної сировини за важливим фармакологічним показником – антиоксидантною активністю. The method of spectrophotometric determination of total content of natural polyphenol antioxidants using tetrabenzo-[b,f,j,n][1,5,9,13]-tetraazacyclohexadecine - Cu(II) complex was developed and optimized. Caffeic acid and quercetin were proposed as standard substances. This method was approved in the analysis of the dietary supplement balzasil. Based on test results it was shown the perspectivity of quality control and standardization of herbal drugs by their pharmacologically important characteristic – antioxidant activity. Разработана и оптимизирована методика спектрофотометрического определения суммарного содержания природных полифенолов-антиоксидантов с помощью комплекса тетрабензо-[b,f,j,n] [1,5,9,13] тетраазациклогексадецинкупрум (II) нитрата с использованием кофейной кислоты и кверцетина в качестве веществ-стандартов. На основании результатов апробации данной методики при анализе диетической добавки бальзасил показана перспективность проведения оценки качества и стандартизации препаратов на основе лекарственного растительного сырья по важному фармакологическому показателю – антиоксидантной активности.