Адсорбція альбуміну на поверхні кремнезему в присутності сахаридів - Клименко, Н.Ю.; Новікова, О.А.; Галаган, Н.П.; Туров, В.В. (Поверхность, 2014)
Одержано ізотерми адсорбції бичачого сироваткового альбуміну на поверхні високодисперсного кремнезему з водного та цитратного розчинів в присутності сахаридів (фруктоза, цукроза). Встановлено вплив розчинника на адсорбцію білка в присутності цукрози на відміну від фруктози. Показано, що композит кремнезем/альбумін-сахарид значно стабільніший, ніж кремнезем/альбумін. Isotherms of adsorption of bovine serum albumin on ultrafine silica surface from aqueous and citrate solutions in presence of saccharides (fructose, sucrose) were obtained. In solutions containing sucrose (unlike to those containing fructose) the effect of solvent on protein adsorption in solution was observed. It was shown that the composite silica/albumin-saccharide is more stable than silica/albumin. Получены изотермы адсорбции бычьего сывороточного альбумина на поверхности высокодисперсного кремнезема из водного и цитратного растворов в присутствии сахаридов (фруктозы, сахарозы). Установлено влияние растворителя на адсорбцию белка в присутствии сахарозы, в отличие от фруктозы. Показано, что композит кремнезем/альбумин-сахарид значительно стабильнее, чем кремнезем/альбумин.