Розробка та виготовлення комплексу гідроабразивного устаткування для реалізації екологічно безпечних абразивно-очисних робіт у промислових умовах - Маруха, В.І.; Пічугін, А.Т.; Федірко, В.М.; Волошин, М.П.; Гевський, Я.Я.; Лавришин, Б.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Описано технологічний процес підготовки поверхні металоконструкцій до захисту від корозії. Пропонується комплект креслень на установки гідроабразивного очищення та транспортування відпрацьованого абразиву. Наведені принципово відмінна технологія очищення та технологічні режими гідроабразивного очищення поверхні в процесі підготовки металоконструкцій до захисту їх від корозії захисними покриттями. Описан технологический процесс подготовки поверхности металлоконструкций к защите от коррозии. Предложен комплект чертежей на установки гидроабразивной очистки и транспортирования отработанного абразива. Приведены принципиально новая технология очистки и технологические режимы гидроабразивной очистки поверхности при подготовке металлоконструкций к защите от коррозии защитными покрытиями. The manufacturing method of metal constructions surface preparation to corrosion protection has been described. The complete set of engineering drawings of hydroabrasive clearing plants and spent abrasive transportation is offered. New technology and technological modes of metal surface hydroabrasive cleaning constructions at preparation to corrosion protection by protective coatings are presented. Key words: surface, abrasive, corrosion, slurry, corrosion fatigue, strength, hydroabrasive processing.