Вплив електричного подразнення мозочка та леветирацетаму на агресивну поведінку щурів, підданих кіндлінгу - Муратова, Т.М.; Годован, В.В.; Годлевський, Л. С.; Коболєв, Є.В. (Нейрофизиология, 2014)
У щурів із коразоліндукованим кіндлінг-синдромом у тесті з визначенням умов виникнення бійок на електрифікованій підлозі поріг ініціації агресивних реакцій був нижчим у середньому на 41.5 % порівняно з відповідним показником в інтактних тварин.
Комбінація електричного подразнення (ЕП) палеоцеребелярної кори (V–VII частки;
100 с⁻¹, усього 10 сеансів ЕП) та введення леветирацетаму (40.0 мг/кг, внутрішньоочеревинно), які самі по собі істотно не впливали на агресивну поведінку „кіндлінгових”
щурів, призводила до підвищення порога виникнення бійок у середньому на 28.8 %
(P < 0.05) порівняно з вихідним значенням у тестованих щурів, тобто до зниження рівня
агресивності.