Організація промислового виготовлення препарату Флокалін – нового вітчизняного міотропного спазмолітіка і кардіопротектора - Мойбенко, О.О.; Струтинський, Р.Б.; Ягупольський, Л.М.; Мохорт, М.А.; Шаламай, А.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розроблена технологічна високорентабельна схема синтезу нового вітчизняного кардіопротекторного препарату Флокалін, придатна для впровадження в промислове виробництво. Вироблена нова лікарська форма препарату — таблетка.
Показано, що новий Флокалін має виражені кардіопротекторні властивості та зменшує розмір інфарту міокарда порівняно
з контрольними даними на 34 %. Одним із механізмів кардіопротекції при експериментальній гострій ішемії/реперфузії
може бути зростання пропорції активності cNOS/ iNOS. Разработана технологическая высокорентабельная
схема синтеза нового отечественного кардиопротекторного препарата Флокалин. Изготовлена лекарственная
форма препарата — таблетка. Показано, что новый Флокалин имеет выраженные кардиопротективные свойства и уменьшает размер инфаркта миокарда сравнительно с контрольными данными на 34 %. Одним из механизмов кардиопротекции при экспериментальной
острой ишемии/реперфузии может быть увеличение
пропорции активности cNOS/ iNOS. Technological scheme of synthesis of a new domestic cardioprotective drug — Flokalin have elaborated. Tablet — drug form of Flokalin was manufactured. It was shown that new Flokalin has expressed cardioprotective properties and limits heart infarct size by 34 % as compared to the control group. It was shown that one of the Flokalin cardioprotection mechanism at experimental acute ischemia-reperfusion can be increase of iNOS/cNOS proportion activity.
Key words: flokalin, drug form, ischemia/reperfusion, cardioprotection, safety.