Адсорбція катіонів Zn²⁺, Cd²⁺ та Pb²⁺ нанокомпозитами на основі Fe₃O₄ - Кусяк, А.П.; Петрановська, А.Л.; Горбик, П.П. (Поверхность, 2015)
Досліджено адсорбційну здатність магнетиту та композитів складу Fe₃O₄/SiO₂, Fe₃O₄/TiO₂ і Fe₃O₄/Al₂O₃ щодо катіонів Zn²⁺, Cd²⁺ та Pb²⁺. Вивчено ізотерми, кінетику та селективність адсорбції катіонів металів на поверхні синтезованих композитів. Показано вплив хімічного модифікування поверхні магнетиту на адсорбційні властивості. Adsorption capacity of magnetite, Fe₃O₄/SiO₂, Fe₃O₄/TiO₂ and Fe₃O₄/Al₂O₃ composites towards Zn²⁺, Cd²⁺ and Pb²⁺ cations was studied. Adsorption isotherms, kinetics and cations selectivity on the surface of synthesized composites investigated. It was shown, that chemical modification of the magnetite surface have influence on adsorption properties. Исследована адсорбционная способность магнетита и композитов состава Fe₃O₄/SiO₂, Fe₃O₄/TiO₂ и Fe₃O₄/Al₂O₃ относительно катионов Zn²⁺, Cd²⁺ и Pb²⁺. Изучены изотермы, кинетика и селективность адсорбции катионов металлов на поверхности синтезированных композитов. Показано влияние химического модифицирования поверхности магнетита на адсорбционные свойства.