Синтез, структура і магнітні характеристики однодоменних наночастинок твердих розчинів (Fe₁₋xMnx)Fe₂O₄ - Горбик, П.П.; Дубровін, І.В.; Абрамов, М.В. (Поверхность, 2015)
Синтезовані однодоменні наночастинки (НЧ) твердих розчинів (Fe₁₋xMnx)Fe₂O₄. Досліджено їх кристалічну структуру, морфологію поверхні і магнітні характеристики методами рентгенофазового аналізу, просвічуючої електронної мікроскопіїі та вібраціонної магнітометрії . Визначено залежності намагніченності насичення та коерцитивної сили ансамблів НЧ від концентрації марганцю. Одержаний матеріал може бути використаний в мікро- та оптоелектроніці, електротехніці, біомедицині та інших областях. Single-domain nanoparticles synthesized solid solutions (Fe₁₋xMnx)Fe₂O₄. Study their crystal structure, surface morphology and magnetic properties of X-ray diffraction, transmission electron microscopy, and vibrating sample magnetometer. Dependence of saturation magnetization and coercive force of the manganese concentration in the nanoparticles was determined. It is noted that the obtained materials can be used in micro- and optical electronics, electrical engineering, biomedical and other fields. Синтезированы однодоменные наночастицы твердых растворов (Fe₁₋xMnx)Fe₂O₄. Исследованы их кристаллическая структура, морфология поверхности и магнитные характеристики методами рентгенофазового анализа, просвечивающей электронной микроскопии и вибрационной магнитометрии. Определены зависимости намагниченности насыщения и коэрцитивной силы ансамблей наночастиц от концентрации марганца. Отмечается, что полученные материалы могут быть использованы в микро- и оптоэлектронике, электротехнике, биомедицине и других областях.