Стабілізація наночастинок срібла у присутності триптофану - Вітюк, Н.В.; Муха, Ю.П.; Махно, С.М.; Єременко, Г.М.; Смірнова, Н.П. (Поверхность, 2015)
Одержано стабільні колоїдні розчини нанорозмірного срібла, що мають величину рН близьку до фізіологічного значення. В роботі показано вплив рН водних розчинів вихідних реагентів на процес утворення наночастинок металу. Відновлення срібла амінокислотою триптофаном відбувається у лужному середовищі. Stable colloidal solutions of nano-sized silver with physiological pH were obtained. In the paper the effect of pH of aqueous solutions of initial components on the formation of metal nanoparticles was shown. The reduction of silver in the presence of the amino acid tryptophan occurs in alkaline medium. Получены стабильные коллоидные растворы наноразмерного серебра, которые имеют величину рН близкую к физиологическому значению. В работе показано влияние рН водных растворов исходных компонентов на процесс образования наночастиц металла. Восстановление серебра аминокислотой триптофаном происходит в щелочной среде.