Мікробні амперометричні сенсори для детектування етанолу та глюкози - Каленюк, Г.О.; Тарасенко, Ю.О.; Геращенко, І.І. (Поверхность, 2015)
Експериментально підтверджено доцільність використання бактерій роду Gluconobacter у біосенсорах для визначення органічних субстратів. Досліджено закономірності електрокаталітичного окиснення етанолу та глюкози іммобілізованими на вуглецевих матеріалах клітинами G. oxydans у присутності медіаторів електронного переносу та проведено оцінку функціональних характеристик створених моделей біосенсорів. The possibility of application of genus Gluconobacter bacteria in biosensors for detection of organic substances was experimentally proved. Regularities electrocatalytic oxidation of ethanol and glucose immobilized on carbon materials G. oxydans cells in the presence of electron transfer mediators were investigated and evaluation of the functional characteristics of the model created biosensor was carried out. Экспериментально подтверждена целесообразность использования бактерий рода Gluconobacter в биосенсорах для определения органических субстратов. Изучены закономерности электрокаталитического окисления этанола и глюкозы иммобилизованными на углеродных материалах клетками G. oxydans в присутствии медиаторов электронного переноса, а также проведена оценка функциональных характеристик созданной модели биосенсора.