Клінічні та біохімічні дослідження терапевтичної ефективності дієтичної добавки фітосил-Р - Картель, М.Т.; Вільцанюк, О.А.; Барвінченко, В.М.; Ліпковська, Н.О.; Вільцанюк, О.О. (Поверхность, 2016)
Результати клініко-біохімічних досліджень показали терапевтичну ефективність дієтичної добавки Фітосил-Р в комплексному лікуванні хворих на гостру непрохідність кишок завдяки високій сорбційній здатності по відношенню до інфекційно-токсичних агентів та спрямованій лікувальній дії нативних високодиспергованих лікарських рослин. Показано. що при лікуванні ендогенної інтоксикації та ентеральної недостатності Фітосил-Р забезпечує максимальне видалення патогенної мікрофлори, токсичних продуктів її життєдіяльності та створює оптимальні умови для відновлення бар’єрної функції кишкової стінки, усунення ендогенної інтоксикації та ліквідації ентеральної недостатності

За результатами дослідження встановлена добра переносимість препарату, не виявлено протипоказань, побічної дії та алергічних реакцій. The results of clinical and biochemical studies demonstrated the therapeutic efficacy of dietary supplement Phytosil-R in the complex treatment of patients with acute intestinal obstruction and explained it by high sorption capacity of this preparation towards infectious and toxic agents and directed therapeutic action of the highly dispersed native medicinal plants. It was shown that Phytosil-R provides maximum removal of pathogenic microflora, its toxic waste products, and creates optimal conditions for the restoration of the barrier function of the intestinal wall, the removal of endogenous intoxication and elimination of enteric disease.

The application of Phytosil-R preparation showed its good tolerability, abcence of contraindications, side effects and allergic reactions. Результаты клинико-биохимических исследований показали терапевтическую эффективность диетической добавки Фитосил-Р в комплексном лечении больных острой непроходимостью кишечника благодаря высокой сорбционной способности по отношению к инфекционно-токсическим агентам и направленному лечебному воздействию нативных высокодиспергированных лекарственных растений. Показано, что при лечении эндогенной интоксикации и энтеральной недостаточности Фитосил-Р обеспечивает максимальное удаление патогенной микрофлоры, токсичных продуктов ее жизнедеятельности и создает оптимальные условия для восстановления барьерной функции кишечной стенки, устранения эндогенной интоксикации и ликвидации энтеральной недостаточности.

По результатам исследования установлена хорошая переносимость препарата, не выявлено противопоказаний, побочных эффектов и аллергических реакций.