Термодесорбційне дослідження стану поверхні об’ємних Ni-Co каталізаторів реакції гідрогенування CO₂ - Жлуденко, М.Г.; Бєда, О.А.; Дяченко, А.Г.; Іщенко, О.В. (Поверхность, 2016)
Досліджено стан поверхні об’ємних Ni-Со каталізаторів реакції гідрогенування CO₂. Зразки з малою концентрацією нікелю проявили вищу каталітичну активність у порівнянні з іншими зразками серії. Термодесорбційний аналіз поверхні показав наявність частинок СН₂ (m/z = 16), СHO (m/z = 29), НСOOH (m/z=46) та фрагментів, які є продуктами одного каталітичного процесу. Встановлена кореляція між десорбційними формами СО, СО₂, СHO, НСOOH та каталітичною активністю. The catalytic activity of Ni-Co based catalysts in the reaction of CO₂ methanation was investigated. Samples with low nickel concentrations have shown slightly higher activity relative to other catalysts.