Окисно-відновні властивості модифікованого киснем та азотом активного вугілля - Журавський, С.В.; Каленюк, А.А.; Картель, М.Т.; Тарасенко, Ю.О. (Поверхность, 2016)
Проведено дослідження кількісного вмісту та якісного складу кисеньвмісних груп у синтетичних вуглецевих матеріалах, отриманих із стирол-дивінілбензольного співполімеру. Визначені електродні потенціали вугілля різних ступенів окиснення. Розглянуто роль гетероатомів кисню та азоту в окисно-відновних процесах, що перебігають на поверхні та за участю активного вугілля. A study of quantitative and qualitative composition of the content of oxygen-containing groups in the synthetic carbon materials obtained from styrene-divinylbenzene copolymer. Electrode potentials are determined coals of different degrees of oxidation. The role of the heteroatoms of oxygen and nitrogen in the red/ox processes taking place on the surface and with the participation of active carbons. Проведено исследование количественного содержания и качественного состава кислородсодержащих групп в синтетических углеродных материалах, полученных из стирол-дивинилбензольного сополимера. Определены электродные потенциалы углей разных степеней окисленности. Рассмотрена роль гетероатомов кислорода и азота в окислительно-восстановительных процессах, протекающих на поверхности и с участием активных углей.