Закон електромагнітної індукції - Кутковецький, В.Я. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
Математичні моделі закону електромагнітної індукції, які не ураховують обмеження Фарадея, не у повній мірі відповідають фізичному явищу і тому не є законами. Їх неповна відповідність реальним пристроям приводить до "парадоксів": необмеженої величини магнітного поля уніполярних генераторів, нескінченним розмірам індукторів модельованих машин постійного та змінного струму тощо. Математические модели закона электромагнитной индукции, которые не учитывают ограничения Фарадея, не в
полной мере соответствуют физическому явлению и поэтому не являются законами. Их неполное соответствие
реальным устройствам приводит к "парадоксам": неограниченной величине магнитного поля униполярных генераторов, бесконечным размерам индукторов моделируемых машин постоянного и переменного тока и т.д. Mathematical models of the electromagnetic induction law
which do not take into account Faraday’s restrictions are not in
full accordance with the physical phenomenon and so they are
not laws. Their incomplete correspondence with real devices
results in such "paradoxes" as unlimited magnetic field of unipolar generators, infinite sizes of inductors for DC and AC machines modeled, and so on.