Модель процесу експертного оцінювання у життєвому циклі програмних систем - Слабоспицька, О.О. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Побудовано модель процесу експертного оцінювання об’єктів життєвого циклу програмних систем, яка враховує особливості процесів прийняття рішень з його організації й надає можливостей несуперечної інтеграції методів оцінювання, ефективних за різних можливих умов виконання. Запропоновано формалізм відношення подібності елементів концептуального й інформаційного середовища оцінювання, який дозволяє встановити інформаційні взаємозв’язки між компонентами моделі й ефективно використовувати їх при постановці й розв’язанні задач оцінювання. Досліджено алгебраїчні властивості середовища. The model for Software Process expert assessment is constructed considering the peculiarities of decision making as to Software Process management and opening up the possibilities for the assessment methods effective under the different possible situations self-consistent integration. The formalism for the assessment’s conceptual and information environment elements’ similarity relation is proposed allowing the model components’ informational links establishing and effective using under the assessment tasks formulating and solving. The environment algebraic attributes are investigated.