Дослідження роботи трифазно-однофазних асинхронних електроприводів при стохастичних навантаженнях - Шуруб, Ю.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
Розроблено та досліджено систему керування трифазно-однофазного асинхронного електроприводу з регульованим фазозміщуючим модулем, що дозволяє отримати симетричний режим при випадковому характері зміни навантаження. Разработана и исследована система управления трехфазно-однофазного асинхронного электропривода с регулируемым фазосмещающим модулем, которая позволяет получить симметричный режим при случайном характере изменения нагрузки. A control system for a three-phase-single- phase induction electric drive with a controlled phase-shifting module is developed
and studied to result in a symmetric regime under stochastic
load variations.