Численное моделирование характеристик искрового разряда в жидком азоте - Дубовенко, К.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
В магнитогидродинамическом приближении разработана математическая модель искрового разряда в жидком азоте
на основании обобщения данных о термодинамических функциях и коэффициентах переноса вещества в широком
диапазоне параметров. С использованием полученных результатов численного моделирования выполнен анализ важных для практического применения интегральных и пространственно-временных характеристик разряда. магнітогідродинамічному наближенні розроблено математичну модель іскрового розряду в рідкому азоті на основі
узагальнення даних про термодинамічні функції і коефіцієнти переносу речовини в широкому діапазоні параметрів.
З використанням отриманих результатів чисельного моделювання виконано аналіз важливих для практичного використання інтегральних і просторово-часових характеристик розряду. In MHD approximation, a mathematical model of spark discharge in liquid nitrogen is worked out on the basis of data generalization pertaining to thermodynamical functions and masstransfer coefficients in a wide parameter range. The results obtained are used for analysis of both integral and spatial-temporal
discharge characteristics important for practical application.