Исследование методов размагничивания торцов труб при ремонтах магистральных трубопроводов - Добродеев, П.Н. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
Экспериментально исследована эффективность методов размагничивания торцов труб для исключения "магнитного
дутья" дуги при сварочных ремонтных работах на магистральных трубопроводах. Установлено, что разнополярное
статическое размагничивание и динамическое размагничивание со смещением позволяют обеспечить допустимый
уровень магнитной индукции труб на торцах и устойчивость их магнитного состояния, что дает возможность сократить время ремонта за счет выполнения размагничивания параллельно с другими технологическими операциями. Експериментально досліджено ефективність методів розмагнічування торців труб для виключення "магнітного дуття" дуги при зварювальних ремонтних роботах на магістральних трубопроводах. Встановлено, що різнополярне
статичне розмагнічування і динамічне розмагнічування зі зміщенням дозволяють забезпечити допустимий рівень
магнітної індукції труб на торцях і стійкість їх магнітного стану, що дає можливість скоротити час ремонту за
рахунок виконання розмагнічування паралельно з іншими технологічними операціями. Efficiency of pipe end demagnetization methods is experimentally investigated to avoid arc magnetism at repair welding jobs
on main pipelines. It is found that multi-polar biased static and
dynamic demagnetization provides an acceptable level of magnetic flux density on pipe ends and stability of their magnetic
state, which allows shortening repair time by means of executing demagnetization in parallel with other operation procedures.