Реактивний струм асинхронного електроприводу з тиристорним регулятором напруги - Ковальова, Ю.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
Розроблена модель для виділення реактивної складової зі струму холостого ходу асинхронного двигуна при його живленні від тиристорного регулятора напруги в залежності від кута керування тиристорами. В результаті моделювання отримана залежність відносного значення реактивного струму, яка апроксимована формулою з метою практичного розрахунку діючого значення реактивної складової несинусоїдного струму. Разработанная модель для выделения реактивной составляющей из тока холостого хода асинхронного двигателя при
его питании от тиристорного регулятора напряжения в зависимости от угла управления тиристорами. В результате моделирования получена зависимость относительного значения реактивного тока, которая аппроксимирована
формулой для расчета действующего значения реактивной составляющей несинусоидального тока. A model for a separation of reactive constituent from current of
idling of an induction motor at its feed from a thyristor voltage regulator in the dependences on the control angle of thyristors is developed. As a result of modeling, dependence of relative reactive current which is approximated by formula for calculation of effective
current of reactive constituent of nonsinusoidal current is obtained.