Дослідження умов індукування "стійкого" плазмового кільця у електродинамічному прискорювачі - Сакун, О.В.; Болюх, В.Ф.; Месенко, О.П.; Коритченко, К.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2015)
Здійснено числові дослідження умов індукування "стійкого" плазмового кільця у електродинамічному прискорювачі.
Визначено вплив опору струмопровідного кільця на його перехід до "стійкого" стану. Виявлено залежність коефіцієнта перетворення електричної енергії у енергію магнітного поля від кількості витків індуктора та початкової швидкості руху кільця. Обґрунтовано умови технічного реалізації електродинамічного прискорювача, за яких можливе
утворення "стійкого" плазмового кільця. Проведены численные исследования условий индуцирования "устойчивого" плазменного кольца в электродинамическом
ускорителе. Определено влияние сопротивления токопроводящего кольца на его переход в "устойчивое" состояние.
Выявлена зависимость коэффициента преобразования электрической энергии в энергию магнитного поля от количества
витков индуктора и начальной скорости движения кольца. Обоснованы условия технической реализации электродинамического ускорителя, при которых возможно образование "устойчивого" плазменного кольца. The numerical investigation of conditions of the "steady"
plasma ring induction in the electrodynamic accelerator was
made. The influence of a ring resistance on transition of the
ring to "steady" state was determined. The dependence of the
coefficient of electrical energy conversion into magnetic field
energy on the number of inductor turns and the initial velocity
of the ring was found out. The technical requirements to the
electrodynamic accelerator by which possible the formation of
"steady" plasma ring was obtained.