Про граничні рішення рівнянь високовольтного каскадного генератора напруги постійного струму - Бржезицький, В.О.; Десятов, О.М.; Козюра, В.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2015)
В статті досліджене питання розрахунку режимів напруги високовольтного каскадного генератора з нелінійним навантаженням за допомогою аналітичного методу при різних умовах вибору значень його складових елементів. Особливість методу дослідження полягає в тому, що при проведенні багатоваріантних розрахунків залишаються незмінними вихідні параметри навантаження генератора. Для каскадного високовольтного джерела постійного струму
знайдені умови, при яких можуть бути суттєво зменшені ємності високовольтних конденсаторів каскадного генератора. В статье исследован вопрос расчета режимов напряжения высоковольтного каскадного генератора с нелинейной
нагрузкой с помощью аналитического метода при различных условиях выбора значений его составляющих элементов.
Особенность метода исследования заключается в том, что при проведении многовариантных расчетов остаются
неизменными выходные параметры нагрузки генератора. Для каскадного высоковольтного источника постоянного
тока найдены условия, при которых могут быть существенно уменьшены емкости высоковольтных конденсаторов
каскадного генератора. In the paper the issue of calculating the high voltage cascade
mode oscillator with a nonlinear load using the analytical
method under different conditions of selection values of its components is presented. The peculiarity of the method of the study
is that during multivariate calculations output parameters load
generator remain unchanged. For high-voltage cascade direct
current power found conditions under which can be significantly
reduced high capacity capacitors cascade generator. The calculations show that acceptable for practical applications of highvoltage characteristics of cascade generators can be achieved
with substantial reduction of the volume of their constituents,
and thus substantial decline in their value.