Torsatron U-2M magnetic surfaces with enhanced mirror ratio - Kotenko, V.G.; Moiseenko, V.E.; Sorokovoy, E.L. (Вопросы атомной науки и техники, 2018)
Existence of closed magnetic surfaces with enhanced mirror ratio value and mirror region longitudinal size in a
model of the combined magnetic system is shown by numerical calculations. The calculation model contains the l=2
polarity torsatron U-2M magnetic system with the additional toroidal magnetic field coils and the mirror-type
magnetic system. The mirror-type magnetic system is realized by switching off two adjacent additional toroidal
magnetic field coils. Чисельні розрахунки показали можливість існування конфігурації замкнутих магнітних поверхонь зі
збільшеним пробковим відношенням і повздовжнім розміром пробкової області в моделі комбінованої
магнітної системи. До складу моделі входять магнітна система 2-заходного торсатрона У-2М з котушками
додаткового тороїдального магнітного поля та магнітна система типу пробкотрон. Остання реалізується
шляхом відключення двох суміжних котушок додаткового тороїдального магнітного поля. Численными расчетами показано существование конфигурации замкнутых магнитных поверхностей с
увеличенным пробочным отношением и большим продольным размером пробочной области в модели
комбинированной магнитной системы. В состав модели входят магнитная система 2-заходного торсатрона
У-2М с катушками дополнительного тороидального магнитного поля и магнитная система типа пробкотрон.
Последняя реализуется путем отключения двух смежных катушек дополнительного тороидального
магнитного поля.